Сингапур подписа сделка с Тейлър Суифт за 6 концерта

Певицата Тейлър Суифт открадна шоуто на азиатска среща на върха, когато премиерът на Сингапур защити доходоносната концертна сделка на града-държава, предизвикала неприязън на съседните нации, съобщават Ройтерс и Асошиейтед прес.

Сингапур е ключов член на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия, на чиято тридневна среща се очакваше фокусът да бъдат хуманитарната криза в Мианма и конфликтите в Южнокитайско море.

Вместо това министър-председателят Ли Сян Лун отнесе критики заради ексклузивната сделка със суперзвездата.

Сингапур е подписал концертна сделка „при определени условия“ с Тейлър Суифт, благодарение на която градът-държава е единствената спирка от световното турне на изпълнителката в Югоизточна Азия.

Министър-председателят Ли Сян Лун каза, че стимулът, предоставен на Тейлър Суифт, не е враждебен акт спрямо съседите.

„Нашите агенции договориха с нея да дойде в Сингапур и да изнесе концерт, както и да направи Сингапур единствената си спирка в Югоизточна Азия. Оказа се, че това е много успешна договореност. Не смятам, че това е недружелюбно“, каза Ли на пресконференция в Мелбърн.

Тейлър Суифт изнася шест концерта в Сингапур между 2 и 9 март, като билетите за тях са разпродадени.

Сключената сделка подразни други страни от региона, като недоволството си публично изрази министър-председателят на Тайланд, докато филипински депутат каза, че „добрите съседи не постъпват по този начин“.

Някои от съседните страни в Югоизточна Азия се оплакват, че ексклузивната сделка на Сингапур с Тейлър Суифт ги лишава от туристическия бум, който концертите й носят на домакините.

Турнето на певицата Eras Tour счупи рекорди, когато според съобщенията надхвърли 1 милиард долара миналата година, а филмовата му адаптация бързо зае първо място в боксофиса и се превърна в най-касовия филм концертен филм досега.

Представители на Тейлър Суифт не са отговорили веднага на молбата за коментар.

Четете още

Избор на редактора