3.9 C
София
сряда, 7 декември, 2022

Синът на Ламбо изпълни последното му желание

Синът на Стефан Данаилов Владимир изпълни последното желание на знаменития си баща. Данаилов-младши е сложил кръст на гроба му малко преди Голямата задушница в събота. Красиво изработеното разпятие е последното желание на актьора, но изработката му отнела доста време. В крайна сметка това се случи на третата годишнина от кончината на Мастера, съобщи “България Днес”.

“Когато баща ми започна да боледува, с него непрекъснато говорихме за вярата човешка, за Бог, за просветлението. Не знам дали нашият разговор му повлия, или всъщност той винаги е бил вярващ човек и рядко е говорил с хората на тази тема. Именно това ме накара да сложа кръста на паметника му. Това беше последното му желание”, каза д-р Владимир Данаилов, синът на Ламбо.

За съжаление за третата годишнина от кончината на актьора, както и за рождения му ден – 9 декември, Владимир няма да може да присъства, тъй като вече работи като доктор в Щатите и има ангажименти.

“Когато си бях в България, избрах кръста, разгледах макета и посочих и място на паметника, който да се случи до Народния театър. Доста неща свършихме през лятото”, каза Данаилов и допълни, че баща му много му липсва. “Сънувам го и се старая да не го разочаровам с нито едно свое действие. По цял ден съм на лекции и работа, уча много усърдно и искам да изпълня мечтата му нашият род да има доктор Владимир Данаилов”, каза още Владимир.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини