Скандален рефер ще свири Нидерландия-Англия

Германският съдия Феликс Цвайер получи втората полуфиналната среща на Европейското първенство по футбол между Англия и Нидерландия, обяви УЕФА. Мачът ще се играе на 10-и юли (четвъртък) от 22:00 часа на стадиона в Дортмунд. Любопитното е, че Цвайер отново ще ръководи мач на „лалетата“, след като беше главен арбитър на успеха им с 3:0 над Румъния на осминафинала.

През 2005 г. Цвайер беше замесен в скандал за уреждане на мачове , свързан със съдията от Втора Бундеслига Робърт Хойзер , който взе подкупи, за да уреди няколко мача, които ръководи.

Помощници на Цвайер ще бъдат неговите сънародници Щефан Луп и Марко Ахмюлер. Останалата част от бригадата също е от германци – Даниел Зиберт е четвърти съдия, а Кристиан Дингерт ще бъде рефер на системата за видеоповторения (ВАР).

Полуфиналната среща ще бъде мач номер 5 за 43-годишния Цвайер на Европейските финали. Също така той ръководи в групите двубоите Италия – Албания, Турция – Португалия и Словакия – Румъния, а също така беше четвърти съдия на четвъртфинала Нидерландия – Турция на 6-и юли (събота).

Другата полуфинална среща на Евро 2024, която ще се играе ден по-рано – на 9-и юли, е повечера на Славко Винчич от Словения. /БТА

Четете още

Избор на редактора