Скандал на срещата за бюджета на София

Скандал избухна в Столичния общински съвет, където общинарите се събраха на работна среща в сградата на общината, за да обсъдят бюджета за догодина.

Кметът Васил Терзиев напусна залата, след като съветничката от ГЕРБ Татяна Георгиева попита защо в презантацията му липсва темата „Спорт“ и защо не приема екипа на Фондация Sofia 2018 – Европейска столица на спорта, след като София през 2024 г. е даже Световна столица на спорта.

Изразявам възмущението си как може да не допуснете в зала, в която има камери и сме събрани целият общински съвет да ни представяте бюджета в опит за прозрачност, излъчване на живо, за да могат гражданите и медиите да знаят какво се случва тук. Изпращате охраната да респектира сътрудници на групите за това кой какво записвал, снимал и има ли право. Това е крайно недемократично“, каза бившият председател на СОС и настоящ общински съветник от ГЕРБ Георги Георгиев по време на заседанието.

15 минути от него бе излъчено в профила на колегата му Димитър Вучев.

Работната среща на съветниците приключи в отсъствието на Васил Терзиев, уточнява offnews.

Има още нещо, за което аз съм много притеснен. Човек, който беше представен, че ще бъде заместник-кмет на София, трябваше да ни представи строителната програма, т.е. той не е заместник-кмет на София по строителство, няма никакво длъжностно качество в Столичната община, но е писал и представя бюджет на столицата. Това е фарс. Това не е частна корпорация и затворена компания, а публична институция“, каза Георгиев на брифинг с колегите си от групата.

Тече работна среща за обсъждане на бюджета на Столична община. Имаме час и половина за целия бюджет. Няма да се излъчва онлайнЗащо гражданите не трябва да чуят въпросите и исканията? Това ли е прозрачното управление? Обещават средства, които обаче не залагат, написа Ваня Григорова от групата на БСП по време на заседанието.

Четете още

Избор на редактора