Скандал със съветник на военния министър в „Пирогов“

Съветник на военния министър се е държал арогантно с персонала на спешната болница „Пирогов“ миналата нощ. За поведението на Мустафа Емин разказа в социалните мрежи медицинската сестра Неда Диманова, която е била на смяна по време на случилото се.

Според разказа й мъжът е отишъл в болницата през нощта с детето си.

Първоначално поискал медиците да извадят друго дете от противошоковата зала, за да бъде прието неговото.

Отправил заплахи, свързани с действия от страна на здравния министър, а накрая вдигнал скандал, за да получи документи, които преди това му били дадени от залата.

„Попитах господаря от Рибново така ли си представя упражняването на властта, която му е дадена от нас, народа, и не се ли представя твърде неприемливо за поста, който заема“ – завършва публикацията на медицинската сестра.

Часове след като медиите разпространиха информация за случката, от Министерството на отбраната съобщиха, че ще направят проверка и след това ще предприемат необходимите действия.

В позиция, изпратена до медиите, от ПП „Да, България“ подчертават, че не толерират каквито и да било прояви на арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции, съобщава БНР.

За изясняване на обстоятелствата около случая в „Пирогов“ е сезирана Националната контролна комисия на партията. След изготвянето на доклада ѝ ръководните органи ще решат какви действия да предприемат.

Четете още

Избор на редактора