Скандал с новите екипи на Левски, изкопирани от немци

„Левски“ показа нов екип, който е посветен на 110-годишнината от създаването на столичния клуб, която предстои да бъде отбелязана на 24 май. Действително тениската грабва вниманието, най-малкото заради това, че е двулицева – от едната страна е с жълто-червено райе, което е свързано с първия екип в историята на отбора.

За вековния юбилей на клуба, честван с мач с Лацио преди 10 години, отново бяха избрани екипи в тези цветове.

От другата страна на екипа за 110-годишнината, който няма да бъде използван в официални мачове, а ще бъде чисто фенски и колекционерски артикул, са събрани някои от най-големите моменти и фигури в клубната история. Включително патронът Васил Левски, Георги Аспарухов, Димитър Списаревски и още, и още…

Мажоритарният собственик Наско Сираков обяви, че стойността на този проект е 500 000 лева, като са изработени 8000 фланелки. Освен това легендарният голмайстор благодари на Даниел Боримиров, по чиято идея са били създадени те.

Само няколко часа по-късно обаче наблюдателни фенове на „сините“ съзряха подозрително голяма прилика с друг екип. При това на отбор, тясно свързан с Боримиров, пише Дир.бг.

През 2010-а Мюнхен 1860, където халфът изкара близо десетилетие, отпразнува 150 години от създаването си, а заради случая пуска в продажба двулицева фланелка, която потресаващо много прилича на тази на „Левски“…

Разбира се, с различни цветове, но сами може да прецените дали и колко са приликите.

Четете още

Избор на редактора