Скандал с торта с парчетата на съветския паметник

В декларация от парламентарната трибуна Георги Свиленски от БСП показа снимки от коледни празненства на партиите „Да, България“ и „Демократи за силна България“, част от „Демократична България“, на които, по думите му, е имало торти с образа на Паметника на съветската армия.

На глазурата на едната торта са били изработени разпръснати съставните части на монумента след демонтажа му, а на другата торта е бил изобразен старият паметник в цялост, уточнява БНР.

На втората снимка, която Свиленски показа, се вижда как жена, „доволна демократка реже отново главата на войника“. Социалистът се възмути и нарече присъствалите депутати „новите варвари“. Той посочи, че на една от снимките е разпознал общинския съветник от „Спаси София“ Борис Бонев.

В кулоарите на парламента Иван Ченчев от БСП настоя за оставки на всички политици, които са присъствали на празненствата с тортите:

„Всички, които са били там, незабавна оставка от всички публични длъжности. Ако бяхме в нормална държава, каквато ние претендираме да сме, щеше да има чутовен грандиозен скандал, тъй като това нямаме думи, с които да опишем. Те отрязаха главите на демокрацията, българските демократи в кавички“.

Четете още

Избор на редактора