Скопие: Министри хвърлиха оставки заради промените в Конституцията

Министрите в правителството на Република Северна Македония от албанската партия Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) депозираха оставките от длъжностите си, които ще влязат в сила, след като опозиционната ВМРО-ДПМНЕ гласува промените в конституцията, съобщи МИА.

„Министрите и държавните служители от редиците на Демократичния съюз за интеграция подадоха оставки от досегашните си длъжности. Оставките, г-н министър-председател, автоматично влизат в сила в момента, в който опозицията гласува за конституционните промени“, се казва в публикация във Фейсбук на лидера на ДСИ на Али Ахмети.

Това решение беше обявено вчера от министъра на външните работи и заместник-председател на ДСИ Буяр Османи, отговаряйки на журналистически въпроси относно конституционните промени.

„Приехме всичките им искания. Те поискаха ДСИ да напусне правителството. Позицията на ДСИ е ясна, решението ще влезе в сила в деня на гласуването на ВМРО-ДПМНЕ. Можем дори да го подпишем сега със забавено действие и той ще влезе в сила в деня, когато ВМРО-ДПМНЕ ще гласува промените в конституцията“, заяви Османи на среща с журналисти.

Четете още

Избор на редактора