Скорсезе ще снима филм за Христос през 2024 г.

Мартин Скорсезе не възнамерява да си взима почивка след „Убийците на цветната луна“ и планира да заснеме следващия си филм за основите на учението на Христос по-късно тази година, съобщи електронното издание „Скрийн дейли“.

В интервю за изданието „Лос Анджелис таймс“ Скорсезе споделя, че заедно с режисьора и критик Кент Джоунс са завършили работата по сценария за продукцията, която се предвижда да продължи около 80 минути – доста по-малко от 206-минутния „Убийците на цветната луна“ и  209-минутния „Ирландецът“ от 2019 г.

Предстоящият проект е базиран на романа „Животът на Исус“ от 1973 г. на японеца Шюсаку Ендо. Покойният католически писател е автор на романа „Мълчание“ от 1966 г., който Скорсезе адаптира пред 2016 г. с участието на Андрю Гарфийлд, Адам Драйвър и Лиъм Нийсън.

Историята ще се развива предимно в наши дни и ще бъде заснета по достъпен начин.

Засега не се казва кой ще финансира или разпространява филма.

Мартин Скорсезе за последен път изследва вярата и живота на Христос на екрана през 1988 г. във филма „Последното изкушение на Христос“ с Уилям Дефо в главната роля.

„Убийците на цветната луна“ получи седем номинации за наградите „Златен глобус“ и спечели една – за най-добра драматична актриса беше отличена Лили Гладстоун на 81-вите годишни награди в неделя.

Американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще обяви номинациите си за наградите „Оскар“ на 23 януари. Церемонията за връчването на отличията ще бъде на 10 март.

Четете още

Избор на редактора