Слави: Няма да се спра дори да остана само с Тошко

Слави Трифонов нападна остро премиера Кирил Петков в извънредно изявление по собствената си телевизия 7/8.

Лидерът на ИТН беше видимо бесен, не четеше от лист, и дори вложи в думите си емоция, обвинявайки Петков в некадърност в управлението и национално предателство по македонския въпрос.

Трифонов критикува позицията на кабинета, подчертавайки, че македонски език няма и че няма българско малцинство в Македония, защото там живеят българи. Постави също под съмнение клаузите в предварителния договор, които били с „Гаранция Франция“.

Лидерът на ИТН заяви, че не приема обвиненията за мафия, тъй като мафията било срастването с властта, а той бил извън нея. Във властта бил Кирил Петков.

„От обща култура трябва да знаете какво означава мафия – това е срастване на организираната престъпност с държавната власт. Напускайки властта, отказвам да бъда мафиот. Мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт“, заяви Трифонов. Той очевидно обърка определението за мафия с олигархия. Или пък не направи разлика.

Трифонов обяви като срамни и унизителни търговията с депутати, с която Петков искал да запази властта си на всяка цена.

Коалиция между ИТН, ГЕРБ и ДПС няма и не може да има, подчерта той. Според него, живеейки в Канада и учейки по света, Петков и Василев очевидно не го познавали. Той нямало да се предаде и нямало да спре дори да го оставят само с Тошко Йорданов.

 

Четете още

Избор на редактора