Слави хвърли кърпата – не му дадоха бухалката

ИТН прекратява участието си в преговорите за правителство. Това заяви лидерът на партията Слави Трифонов във видеобращение, излъчено по неговата телевизия и в социалните мрежи.

Точно както треньор на боксьор пред тежък нокаут, Слави хвърли кърпата на ринга, да за запази поне живота на човека си. Дали „човекът“ ИТН ще излезе от будната кома, е друг въпрос, който няма нищо общо със спорта.

Повод за изявлението на Трифонов стана изтекъл запис от заседание на ПГ на Демократична България в Народното събрание, на което Христо Иванов съобщава на съпартийците си подробности по въпроса с избирането на шеф на КПКОНПИ: „Тошко Йорданов каза: „Не, не, не. Ние ще гласуваме след избирането на правителство, защото искаме да сме сигурни, че ако вие си направите „бухалка“, ние ще сме в коалицията, която ще управлява тази „бухалка“. Иначе няма да ви гласуваме „бухалка“, която после, когато отидем на избори, вие да я контролирате.“

„Какъв е смисълът от тези преговори за правителство? Аз изтривалка ли съм? Аз ли съм мафия, защото така ви изнася? Лъжете безсрамно и отвратително! Отвращавате ме и вместо да създавате, вие рушите!“, обърна се Трифонов към „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ след изтеклите записи от парламента.

„Ние вече нямаме никакво място в тези безмислени, лицемерни преговори. Правителство на лицемерието няма да правя, няма да го подкрепим и ще отидем на избори. Няма по-демократичен акт от изборите, защото суверена решава на кого да даде доверието си. Суверенът определя правилата на играта, такава е демокрацията и това е прекрасно“, каза Трифонов.

Според него днес лицемерието е лъснало пред всички. За вчера, за онзи ден, за миналата година, за Капъкуле и за Тошко – не спомена.

Длъжни сме да припомним и предупреждението на министъра на спорта в оставка Радостин Василев (разкаяла се креатура на ИТН): „Изразяваме изключителен скептицизъм към заявената диалогичност от страна на ИТН и ви предупреждаваме за това, че трябва да сте изключително внимателни в оценката на тяхното желание за работа, защото те можеха да го покажат и по време на действащото правителство“.

„Днес Христо Иванов и парламентарната му група от ДБ за първи път говориха това, което наистина мислят, в сградата на Народното събрание – говориха в ефир, в интернет, с включени микрофони, а говориха, защото не знаеха, че са на живо“, заяви Слави Трифонов с характерния си апломб.

„В прав текст Христо Иванов признава, че ПП и ДБ ни наричат мафия, защото те така изглеждат 100% бели. Иванов признава, че лъжат, че са мафия. Сега в прав текст си признават, че нагло и брутално, в прав текст лъжат. Това е отвратително“, каза Трифонов.

„Всички медии и ние чакаме да кажат кой ще бъде премиер и правителство. Цитирам „когато Асен Василев ще трябва да разговаря с Тошко Йорданов…“ т. е. какъв министерски пост Кирил Петков ще трябва да заеме. Ми, никакъв бе, Христо! Нали за вас най-важни бяха политиките и управленската програма?“, запита риторично и драматично лидерът на и. т. н.

Четете още

Избор на редактора