След 10 г. имаме медал в свободната борба от Световно

След 10 години Рамазан Рамазанов донесе  медал за България в свободната борба от световно първенство. В Белград националът ни спечели бронзов медал в категория 70 килограма след като надигра с 8:6 точки Ерназар Акматалиев (Киргизстан). Това е първот отличие за Рамазанов от шампионат на планетата.

Схватката започна с две точки на Рамазанов, който взе рано преднина и завърши с предимство първата част на схватката. Европейският вицешампион добави към актива си и движение за четири точки, което допълнително увеличи шансовете му за успех. Акматалиев спечели късно четири точки срещу българския национал за 4:6, но Рамазанов отговори с още две и затвори схватката.

След схватката състезателят заяви, че обмисля да смени категорията и да се състезава в теглова група 74 килограма, която е олимпийска.

„Много исках да стигнадо двубой за златото през тази година, но не се получи. Благодаря на треньорите ми за подготовката. не знам с какво бях по-добър в тази схатка, на се радвам, че спечелих. Имам идея да сменя категорията и да се пробвам при 74-килограмовите за да отида на Олимпиада“, сподели пред БНТ Рамазан Рамазанов.

Четете още

Избор на редактора