След 9 г. пак пускат нощния влак от Берлин до Париж

След 9 години прекъсване нощният влак, свързващ Берлин с Париж и Брюксел, отново ще потегли довечера, а очакванията са той да бъде добре запълнен, предава ДПА. Половината от вагоните ще пътуват до Париж, а другата половина – до Брюксел.

Първата композиция довечера ще бъде изпратена от министър на транспорта Фолкер Висинг и от главния изпълнителен директор на „Дойче бан“ (Deutsche Bahn) Рихард Луц.

Отначало влакът ще се движи три пъти седмично, а плановете са до края на октомври 2024 г. линията да стане всекидневна. Влаковете ще бъдат под съвместното управление на „Дойче бан“, както и на австрийските, френските и белгийските държавни – OBB, SNCF и NMBS/SNCB. Влакът е част от марката „Найтджет“ (Nightjet) на австрийските железници, предаде БТА.

„Нощните влакове по празниците са почти изцяло разпродадени“, посочват от „Дойче бан“. „Когато пуснахме новата нощна връзка заедно с нашите партньори, резервациите рязко се увеличиха“.

„Дойче бан“ спря нощните си влакове през 2014 г. заради спад на търсенето и остарелите спални вагони, но реши да поднови услугата, тъй като интересът към пътуване през нощта в Европа през последните години отново започна да расте.

Четете още

Избор на редактора