Слон избяга от цирк, шета из улиците на Монтана

Жителите на град Бът в американския щат Монтана бяха изненадани от необичайно зрелище тази седмица. Слон се разхождаше между колите по натоварения път и по-късно около казиното. Според местните медии животното очевидно е избягало от цирка, съобщи The Washington Post.

Видеоклипове от инцидента, заснети от шокирани очевидци, обикалят социалните мрежи. На тях се вижда как слонът се върти между колите, а по-късно водач тича след нея.

В едно от видеата се чува как изненаданата Британи Макгинис казва, че по пътя върви слон. „О, Боже мой“, добавя той през смях. „Това може да се случи само в Бът, цирков слон е избягал“, добави нейният спътник. Според NBC Монтана животното се изакало на нечия морава по време на разходката.

Местните медии съобщават, че слонът е избягал от Йорданския световен цирк, който е имал представление в града във вторник, според неговия уебсайт.

Бил Мелвин от местния културен център каза пред телевизия KXLF, че цирковият слон е избягал, докато водачите са го миели: животното се стреснало от клаксона на преминаваща кола. Според Мелвин обаче това не е толкова драматичен инцидент, колкото изглежда на пръв поглед, и слонът е бил заловен безопасно.

Организацията за правата на животните PETA подаде жалба до властите срещу цирка, който според нея не е защитил слона и е изложил обществото на риск. В същото време тя призова хората да не ходят на циркови представления, където слоновете са принудени да играят.

Четете още

Избор на редактора