4.2 C
София
сряда, 7 декември, 2022

Служителка на МВР в Кърджали отиде кьоркютук пияна на работа

Служителка на МВР в Кърджали отиде кьоркютук пияна на работа в понеделник сутринта. С. П. паркирала колата и залитайки влезла в дирекцията. Доказано е наличие на 2,75 промила алкохол в кръвта й, съобщава 24rodopi.

Пияната служителка отказала на пътни полицаи проверка за наличие на алкохол с дрегер. След скандално й поведение била издадена заповед за съответната проверка и последвала взимането на кръвна проба.

С. П. е задържана за срок от 24 часа.

Районна прокуратура-Кърджали образува досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс – за управление на автомобил след употреба на алкохол, установено с химическа експертиза.

На 21.11.2022 г. в гр. Кърджали е бил спрян за проверка от полицейски служители лек автомобил, марка „Фолксваген“.  Колата управлявала 41-годишната С.П.  – държавен служител в ОД на МВР – Кърджали, потвърждават новината от държавното обвинение.

При извършения химически анализ на дадената кръвна проба е установено наличие на 2,75 промила алкохол в кръвта й.  С. П. е управлявала автомобил, собственост на неин близък.

Продължава извършването на процесуално-следствени действия по делото под надзора на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Кърджали.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини