Смъртта на Пери е инцидент, причинен от кетамин

Смъртта на актьора Матю Пери е инцидент, причинен от „острите ефекти на кетамина“, потвърдиха медицински служители в Лос Анджелис.

В доклада за медицинска експертиза се посочва, че Пери се е удавил в „отопляемия край на басейна“, но това е второстепенен фактор за смъртта му на 28 октомври.

Близки на Пери са разказали на следователите, че той е бил подложен на терапия с вливане на кетамин – експериментално лечение, използвано за лечение на депресия и тревожност. Но съдебният лекар заяви, че нивата на кетамин в организма на Пери са били в диапазона, използван за обща анестезия по време на операция, и че последното му лечение преди 1,5 седмици не обяснява тези нива.

Лекарството обикновено се метаболизира за няколко часа, уточнява bTV.

В доклада се посочва, че коронарната болест и бупренорфинът, който се използва за лечение на опиоидни разстройства, също са допринесли за това.

Откритото количество кетамин „би било достатъчно, за да го накара да изгуби съзнание и  способността си да се държи над водата“, казва д-р Андрю Столбах, медицински токсиколог от Johns Hopkins Medicine.

Четете още

Избор на редактора