Смърт след полицейска гонка в Стара Загора

Гонка с полицията в Стара Загора на 30 декември завърши с пострадал полицай и загинал мъж. Информацията за случая обаче все още е оскъдна и непотвърдена като в различни медийни публикации и в публикации в социалните мрежи версиите за случилото се се разминават драстично.

По информация на bTV възрастен мъж е загинал след гонката между лек автомобил и полицейски коли. Преследването е продължило няколко минути и е стигнало до главен булевард в града. По данни в социалните мрежи и коментари на потребители се разбира, че преследването е започнало в центъра на града, минало е през бензиностанция и е приключило близо до парк „Артилерийски“.

Според непотвърдена информация възрастен мъж е заплашвал деца с нож снощи. След като е подаден сигнал на телефон 112, органите на реда го намират на бензиностанция. При опит на полицаите да осъществят контакт с него, мъжът е избягал с автомобила си. Тогава е започнало преследването, което е продължило километри през различни квартали на Стара Загора.

В преследването са се включили десетина полицейски патрули. Някои от тях спират шофьора, други – го очакват от различни страни, пише Дневник.

Според информацията на телевизията, в момента, в който шофьорът е изкаран от колата си, се е стигнало до фатален край. Назначена е тройно съдебномедицинска експертиза, която да установи какво се е случило – възможно е човекът да е получил удар, но според близките му той може да е починал след полицейски произвол.

Потребители в социалните мрежи коментират случая и до момента са публикувани са десетки видеа на 9 патрулки и линейка като след коментарите има версии, че вероятно полицаите са превишили правомощията си при ареста, което е довело до смъртта на шофьора.

Една от версиите в социалните мрежи е, че починалият мъж всъщност е бил блъснат на пътя по време на преследването, а според някои потребители е имало и стрелба. Посочва се и че има ранен полицай. Все още няма информация и дали в преследвания автомобил е имало само един човек.

Мъжът, починал след гонката, е 58-годишният бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев, съобщи Нова.

По данни на роднини на Пламен Пенев той е излязъл да разхожда кучето си. Край бензиностанция в района е имало деца. Там се случило нещо между тях, но съседи твърдят, че мъжът не е вадил нож, каквито версии се появиха. Стигнало се е до размяна на реплики с полицията и гонка, при която автомобилът на Пламен катастрофира или е спрян от полицейски патрул.

Дъщерята на мъжа, която е видяла тялото на баща си в Съдебна медицина, споделя, че баща ѝ е зверски пребит. Той бил със счупен череп и множество удари по лицето. Борислава твърди, че баща ѝ е убит от органите на реда. Отказала е извършването на съдебна експертиза в Стара Загора, заради опасения, че случаят ще бъде потулен.

Очаква се съобщение на прокуратурата в Стара Загора по-късно днес с подробна информация какво точно се е случило.

Четете още

Избор на редактора