Снегът затвори главния път Бургас – Варна

Главният път Бургас – Варна, в частта от Обзор до Свети Влас, е затворен заради валежите от сняг. Ришкият проход е отворен, но само за леки автомобили до 12 тона, съобщи БНТ.

Към момента не се съобщава за закъсали автомобили.

Обилен снеговалеж има и на територията на Община Средец, но на място са снегопочистващи екипи и там няма проблем с пътищата.

Въпреки това шофьорите, които пътуват в района, трябва да бъдат с повишено внимание.

Временно затвориха за преминаване подхода при пешеходна алея за кв. „Василико“ в Царево. Забранява се движението на автомобили във връзка с интензивните валежи от дъжд и с цел превенция. Силен вятър в комбинация с дъжд образуват големи вълни, които могат да залеят пътя.

Автомобилите могат да преминават по обходен маршрут през пътната връзка при Противопожарна служба в Царево. При нормализиране на метеорологичните условия преминаването от затворения участък ще бъде възстановено.

Проходът Шипка е почистен и опесъчен, въпреки че снеговалежът там продължава повече от 20 часа. Няма проблеми и задръствания. 10 машини на пътноподдържащата фирма са в непрекъснат режим на работа. Температурите на върха са минусови.

Катастрофа с тир блокира движението по магистрала „Тракия“ в посока Пловдив в района на мотел „Ихтиман“. Пътна полиция пренасочва трафика по обходен маршрут. Над 400 снегопочистващи машини работят по пътищата на страната.

Между 20 и 35 сантиметра е снежната покривка в Смолянска област, но пътищата се разчистват и към момента няма затворени.

103 снегопочистващи машини работят в момента на територията на Столичната община. Затворени за почистване са пътищата в природен парк „Витоша“. Обилният снеговалеж затруднява движението към селата Плана и  Железница.

От МВР съветват шофьорите да пътуват с добре подготвени за зимни условия автомобили. За днес е обявен оранжев код за значителни валежи от дъжд и сняг в областите Бургас, Кърджали, Смолян, Хасково и Ямбол. В други четири области е обявен жълт код за силен вятър и валежи от сняг – Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

Четете още

Избор на редактора