Соня Йончева открива “Съкровени гласове“

Соня Йончева се завръща тази вечер с концерт в столичната зала „България“. Тя ще даде началото на сезона „Съкровени гласове“.

След гастроли в Япония и Аржентина световноизвестното българско сопрано ще изнесе концерта „Испански страсти“ с испанския тенор Исмаел Жорди и пианиста Рубен Фернандес Агире. Репертоарът включва испанска сарсуела. Музикалният жанр е популярен в Испания, Куба и Мексико. Той комбинира музика, текст и танц и се родее с оперетата. Музиката е вдъхновена от характерния местен фолклор.

Сезонът „Съкровени гласове“ е продуциран от компанията на Соня Йончева SY11. Веднъж в месеца от октомври 2023 г. до май на 2024 г. ще има по един концерт в месеца, който ще показва у нас някои от най-актуалните имена на международната оперна сцена. В рамките на сезона „Съкровени гласове“ на българска сцена ще излязат Фреди де Томазо с „Под звездите на Наполи“, Якуб Орлински с „Прощаване“, Елза Драйзиг със „Северно сияние“ и др. Освен концерта тази вечер Соня Йончева ще излезе още един път в зала „България“ до края на годината с концерта „Прераждане“ на 2 декември.

Музикалният сезон трябваше да бъде открит от бившия партньор на Ана Нетребко – Ервин Шрот, който обаче се оказа възпрепятстван да дойде в България. Билетите, купени за концерта на Шрот, важат без заверка за концерта на Соня Йончева на 27 октомври, като има вариант и за връщане на купени билети.

Четете още

Избор на редактора