Сорос се плацика на плажа в Барбадос

След като предаде империята си на сина си, филантропът милиардер Джордж Сорос беше заснет да се къпе във водите на Барбадос с помощта на четирима асистенти, съобщава makfax.

93-годишният Сорос беше видян да плува с антураж край плажа в Бриджтаун, столицата на островната държава. Както пише Daily Mail, Сорос релаксира на плажа след плуване.

Преди това финансистът предаде контрола върху своята империя за 25 милиарда долара на сина си Алекс, който се закле да използва парите на семейството, за да защитава леви каузи.

37-годишният Алекс каза пред Wall Street Journal, че ще разшири целите на баща си, но ще прегърне и други, като абортите и равенството между половете.

Аз съм по-политически настроен,  призна наследникът на Сорос, който за малко повече от година посети Белия дом 14 пъти и се срещна с важни фигури сред демократите.

Той каза, че е загрижен за перспективата републиканецът Доналд Тръмп да се върне в Белия дом, предполагайки, че семейството ще направи големи дарения на демократите на президентските избори през 2024 г.

На Алекс се гледаше с недоверие, когато ставаше въпрос за наследяване на семейното богатство. Мнозина близки до Сорос вярваха, че по-големият му полубрат Джонатан, на 52 г., ще „поеме юздите“.

Daily Mail съобщава, че Сорос се е превърнал в непопулярна фигура за Тръмп и неговите съюзници, а също така е бил явен противник на Джордж У. Буш, който дарил милиони, за да предотврати преизбирането му. По-късно той направи и големи дарения за президентските кампании на Барак Обама и Хилари Клинтън.

Четете още

Избор на редактора