Баща на 3 деца е сред жертвите на рухналия мост

Шестима души, включително баща на три деца от Ел Салвадор, вече се смятат за мъртви, след като контейнеровен кораб се удари в емблематичния мост Франсис Скот Кий в Балтимор, съобщи BBC.

Бреговата охрана на САЩ съобщи късно във вторник, че е стигнала до заключението, че мъжете са загинали и възнамерява да спре мащабните си усилия за търсене и спасяване.

Смята се, че всички са членове на екипаж, работещ на моста, и са граждани на страни от Латинска Америка.

Има малко информация за самоличността им, но ето какво знаем досега:

Лодки и хеликоптери са участвали в мащабна операция по издирването на шестимата изчезнали. Други двама са извадени от водата, като единият е в тежко състояние.

Местни медии съобщиха, че шестимата работници са граждани на Мексико, Гватемала, Хондурас и Ел Салвадор.

Един от изчезналите работници от Ел Салвадор беше идентифициран като Мигел Луна от организацията с нестопанска цел Casa, която предоставя услуги на имигрантската общност в Балтимор.

„Той е съпруг, баща на три деца и нарича Мериленд свой дом повече от 19 години“, каза изпълнителният директор на Casa Густаво Торес в изявление.

Марвин Луна, син на Мигел Луна, каза пред Washington Post, че е знаел, че баща му е бил на моста през нощта, но не е знаел, че се е срутил, докато приятели не му се обадили и казали: „Мостът го няма“.

Асошиейтед прес съобщава, че мъж от Хондурас, кметът Ясир Суазо Сандова, е сред изчезналите мъже.

Четете още

Избор на редактора