Стартира платформа „Баби под наем“ за млади семейства

Подготвя се онлайн платформа, в която хора в пенсионна възраст да предлагат своите услуги в помощ на млади семейства. Тази идея се зароди отдавна, разказа пред БНР Стела Балджиева, инициатор на „Рент а баба“ или „Баба под наем“.

„Повечето хора в големите градове живеят без семействата си и роднините им са далече, или пък нямат живи близки, на които да разчитат. Надяваме се, че ще оправдаем доверието, което доста хора ни гласуваха“

Платформата ще бъде отворена не само за баби, а и за дядовци, обясни Балджиева в предаването „Преди всички“.

„Нашата идея не беше толкова финансово ориентирана, колкото социална. Искахме да намерим баба за всяка дете, което си няма. Това се превърна и в нещо, което може да носи финасови позитиви за възрастните хора“.

Ние няма да имаме отношение към договорките, които ще постигат страните, обясни още тя.

„Много от възрастните хора, които се свързаха с нас, за да бъдат включени в каталога, всъщност го правят само за компания“.

В сайта ще има регистрационна форма и 3 категории.

„Първата е за гледане на деца. Втората е „Баба ще ви сготви“. Третата е „Баба ще изпрати“, включваща предоставяне на зеленчуци или буркани, както и всякакви ръчно изплетени и изработени дрешки и продукти. Вече имаме и запитване „Дядо ще изпраща ли ракия?“

Ще бъде посочен и телефон, на които ще се осъществява комуникация със създателите на сайта.

Четете още

Избор на редактора