Стефанов: Ако Бербатов стане шеф на БФС, ще се прекръстя

Новият шеф на Българския футболен съюз няма да се казва Димитър Бербатов, прогнозира президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

„Новото ръководство на БФС няма да е начело с Бербатов. И ако е начело с Бербатов, аз ще се прекръстя на Иляз Алиев Салиев. Бъдещият президент трябва да бъде мениджър. Има конкретен човек, който е готов за поста, има много акъл, постигнал е много неща, с огромни контакти в Европа, спортен човек. Бих подкрепил Стилиян Петров, но ако е без Бербатов“, каза той пред медиите.

Шефът на Славия също така заяви, че за него трябва да се налагат български играчи и отговори на Гриша Ганчев, който наскоро заяви, че той е бил настоявал за правило за участие на български играчи в срещите от Първа лига.

“Гриша Ганчев никога не е предлагал и никога не е бил за това нещо. Предлагал го е в Микре. Само Данчо Лечков, Емо Костадинов и Наско Сираков, като беше в Изпълкома, ме подкрепяха. Докато пускаме Газон-Мазон български футбол не очаквайте“, допълни Стефанов.

Той обяви, че Пирин, Хебър и Локомотив (Пловдив) са заплашени от фалит и може да не започнат пролетния полусезон в Първа лига, съобщава БНР.

Четете още

Избор на редактора