Стига унижения! 5 стъпки, с които да накажем Нидерландия

Холандия ни налага вето не за друго, а за да гарантира монопола на пристанищата си при обработката на товари.

Отделянето ни от Румъния е ни повече, ни по-малко от открито унижение. Ние пазим външната граница на ЕС и с Турция, и със Сърбия, и със Северна Македония. Правим го не по-зле, а ако гледаме данните за оборота на наркотици през Ротердам, явно го правим и по-добре от самата Холандия.

България трябва да влезе в Шенген и ако Холандия си позволява да ни третира като втора категория европейски граждани, то ние следва да им докажем, че с тях сме РАВНОПОСТАВЕНИ. Холандия не ни е началник на нас.

Първо, още в понеделник да се връчи протестна нота на холандския посланик.

Второ, нашият посланик там да бъде върнат в София за консултации.

Трето, България да блокира всяко предложение на Холандия, налагайки й вето. За всичко.

Четвърто, България да използва всички дипломатически канали за оказване на натиск над Холандия. Да потърсим “приятеля Макрон”, който ни е в дълг след хързулването за Северна Македония, и да поискаме от него посредничество и застъпничество за нас. И не е само той, който ни е в дълг.

Пето, президентът да започне спешни консултации с другите европейски лидери, както и да се търси директна среща на високо ниво с холандските управляващи.

Това следва да е само началото. България не е за подигравка. България не е втора ръка член на ЕС. Българските граждани не сме обслужващ персонал на самозабравилата се колониална Европа. Ако в Амстердам, Париж или Берлин смятат друго, трябва да им покажем, че са в грешка. Никаква примиримост не може да има по този въпрос. Никаква!

Текстът е от фейсбука на автора. Заглавието е на редакцията.

Още по темата

РЕКЛАМАspot_img
РЕКЛАМАspot_img

Избор на редактора

РЕКЛАМАspot_img