Стихията в Калифорния взима жертви, издирват 5-годишно момченце

Петгодишно момченце беше отнесено от наводненията, причинени от поредната мощна буря, връхлетяла щата Калифорния, съобщава Асошиейтед прес.

Целият крайбрежен град Монтесито, в който живеят принц Хари, Опра Уинфри и други знаменитости, получи заповед да се евакуира, навръх петата годишнина от довелите до жертви свличания на кални маси в района, предаде БТА.

Десетки хиляди останаха без електричество, а някои училища бяха затворени през деня. Улици и магистрали се превърнаха в пълноводни реки, дървета бяха изкоренени, а придошлите води доведоха до свлачища. Шофьорите се сблъскаха със задръствания, причинени от паднали отломки.

Вчера броят на загиналите в резултат на поредицата от бури достигна 14 души, след като двама души бяха убити от падащи дървета, съобщиха щатски служители.

Продължилото близо 7 часа издирване на изчезналото момче доведе само до откриване на обувката му, след което властите го прекратиха, тъй като нивото на водата беше твърде опасно за водолазите.

Момчето не е обявено за мъртво, подчерта говорителят Тони Чипола от шерифската служба на окръг Сан Луис Обиспо.

Случайно преминаващи хора успели да извадят майката от камиона, но момчето е било отнесено по течението, вероятно в реката, добави Суонсън.

Преди пет години свличане на земни маси причини смъртта на 23 души и разрушило над 100 жилища в крайбрежното селище.

Националната метеорологична служба на САЩ съобщи за дъждове от 2,5 см на час. Очакваше се проливните дъждове в района да продължат и през нощта.

Още по темата

РЕКЛАМАspot_img
РЕКЛАМАspot_img

Избор на редактора