Стоичков ще празнува рожден ден в Банско

Футболната легенда Христо Стоичков ще бъде след официалните гости на стартовете за световната купа този уикенд в Банско. Той се присъединява към имена като Алберто Томба, Марк Жирардели, Тед Лигети и Тина Мазе, които ще бъдат също сред зрителите на състезанията. На 10 февруари е гигантският слалом, а ден по-късно е слаломът с участието на Алберт Попов и Калин Златков.

Голямата изненада обаче ще бъде на 8 февруари, навръх 58-ия рожден ден на Камата.

Той има предвидена среща с феновете си на Бъндеришка поляна на надморска височина от 1620 метра. Тя ще бъде в пресцентъра, който се намира точно под горната станция на гондолата. Началото е в 14,30 часа.

Всеки, който си купи биографията на Стоичков от касите на долната станция на лифта, може да го ползва безплатно и в двете посоки през деня. Единствено трябва да покаже касовата си бележка на служителите на гондолата.

Ако някой обаче има книгата от друго място, ще трябва да си купи билет, който струва 50 лева. Толкова е и този за събота и неделя, ако искате да гледате състезанията от трибуните на Бъндеришка поляна. Двудневният билет е 90 лева. Има намаление за деца и пенсионери.

В Банско идва целият елит в ските без тесните специалисти в скоростните дисциплини. Най-голямата звезда, разбира се, след нашия Алберт Попов е бъдещият носител на голямата световна купа Марко Одермат. Швейцарецът е недостижим този сезон след серия от контузии на най-големите му конкуренти.

Одермат ще стартира само в събота, защото продължава да не кара слалом, въпреки че като юноша е надвивал всички национали на Швейцария, включително и Даниел Юл, който спечели в Шамони в неделя.

По традиция Стоичков показва и реплика на “Златната топка”, с която всички могат да се снимат.

Стоичков не за първи път се пуска в ските. Той два пъти открива сезона в курорта, като дори втория път направи показно спускане по писта “Томба”, без да пропусне врата, след като тренира здраво няколко дни.

Заради рождения ден Стоичков обяви и свободен вход на музея си в София за четвъртък. Всеки може да отиде и да разгледа експозицията.

Четете още

Избор на редактора