Столичните съветници без шеф поне до 18 декември

Столичният общински съвет прекрати днешното си заседание, следващото е на 18 декември. „За“ предложението гласуваха 45 общински съветници, един се обяви против, „въздържал се“ нямаше.

Отлагането се наложи, тъй като все още няма разбирателство около избора на председател на Столичния общински съвет.

Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС каза в зала, че ако по-рано се постигне съгласие за председател, заседанието може да се измести на по-ранна дата.

Иван Таков от „БСП за България“ изрази надежда да се промени подходът и начинът на водене на преговори от това, което се случва до момента, за да има избран председател.

Диана Тонова от БСП пък направи уговорката, че всъщност СОС се намира все още в първото си заседание, защото, докато не бъде избран председател, то не може да бъде прекратено.

„Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември“, заяви кметът Васил Терзиев в началото на днешното заседание.

Терзиев подчерта, че в противен случай ще бъдат загубени много пари и ще се работи с план-сметка за почистването на града от миналата година. Апелирам към всички, независимо какво ще струва партийно, да намерим решение до понеделник, така че във вторник да имаме председател, каза Терзиев.

Четете още

Избор на редактора