Столичното духовенство посреща патриарх Даниил

По повод въдворяването на Негово Светейшество българския патриарх Даниил като предстоятел на Софийската митрополитска катедра, както и за празника на катедралния храм „Св. великомъченица Неделя“ и за Втората неделя след Петдесетница – на Всички български светии (7 юли), в столичния храм ще се състоят тържествени богослужения, съобщиха от Българската православна църква.

Днес, 6 юли, от 18:00 ч., ще има патриаршеска вечерня с петохлебие и литийно шествие, последвано от трисагий за блаженопочиналия български патриарх и Софийски митрополит Неофит пред неговия гроб.

В неделя, 7 юли, сутринта, ще има празнична утреня. От 9:30 ч. ще бъде отслужена света литургия, предстоявана от Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Даниил.

Видинският митрополит Даниил беше избран на 30 юни за български патриарх и Софийски митрополит от делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор. След това в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ се състоя и тържествената му интронизация./БТА

Четете още

Избор на редактора