Сторми Даниелс ще се яви на процеса срещу Тръмп

Сторми Даниелс ще бъде призована като свидетел в наказателния процес срещу Доналд Тръмп във вторник, казаха адвокати по делото, поставяйки началото на дългоочакваната конфронтация между бившия президент на САЩ и порнозвездата, която твърди, че са правили секс, съобщи Ройтерс.

Даниелс е в центъра на първия наказателен процес срещу бивш президент. Прокурорите твърдят, че Тръмп е прикрил тайно плащане от 130 000 долара , което бившият му адвокат Майкъл Коен е направил на Даниелс в навечерието на изборите през 2016 г.

По-рано Коен каза, че Тръмп му е наредил да плати на Даниелс, за да мълчи за сексуален контакт, който тя казва, че е имала с Тръмп през 2006 г.

Адвокатите казаха, че Даниелс ще бъде вторият свидетел, който ще даде показания във вторник, 13-ия ден от процеса.

Съдия Хуан Мърчан каза, че на Даниелс ще бъде позволено да свидетелства за основните подробности от срещата. Адвокатът на защитата на Тръмп Сюзън Нечелс възрази, твърдейки, че свидетелските показания са периферни за дело, съсредоточено върху финансови документи.

Прокурорът Сюзън Хофингер каза, че показанията са необходими, за да се завърши историята и да се установи достоверността на Даниелс.

Четете още

Избор на редактора