17.8 C
София
сряда, 28 септември, 2022

Хиляди пред парламента в защита на Никола Минчев

Хиляди излязоха на протест пред парламента в подкрепа на Никола Минчев, който преди часове беше отстранен от поста председател на Народното събрание с гласовете на ГЕРБ, ДПС, Има такъв народ и “Възраждане”.

“Не искаме ГЕРБ, ДПС и копейките, не искаме мафия, корупция! Не на Путин! Искаме България да бъде европейска държава”, скандират протестиращите. Демонстранти носят табели с лозунги “Аз съм за Никола”.

Никола Минчев излезе на стълбите пред НС и беше аплодиран от демонстрантите. Малко преди това депутатите от Демократична България също се включиха в протеста и говориха пред хората.

СНИМКА БГНЕС

“България има целия шанс да бъде една европейска, нормална, цивилизована страна”, заяви пред демонстрантите премиерът Кирил Петков.

“Промяната дойде, не могат да ни върнат обратно”, заяви още той. Неговата реч бе посрещната с викове “Заедно”,  “Никола” и “Мафията вън”.  Сега ще има вот на недоверие, той да не ви разочарова, каза премиерът. Това е една от стъпките, които ще преминем, увери министър-председателят.

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова също взе думата пред протестиращите. Тя благодари за спонтанната подкрепа. Никога не се предавайте, заедно ще успеем, заяви тя.

Протестиращи замериха с предмети и бутилки с вода председателя на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който се опита да разговаря с тях.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини