Страхил Делийски: ГЕРБ и ДПС са политически импотентни

„Проблемът не е, че някаква парламентарна група си говори и анализира технологията на политиката, защото това е част от процеса, по-големият проблем е, когато политиката бъде сведена просто до технология и властта бъде сведена просто до технология. Проблем е, че в политическия елит не се води друг разговор, освен технологичния“. Това каза пред БНР политологът Страхил Делийски.

Според него ГЕРБ и ДПС не са успели да намерят начин да разкажат смисъла от съществуването си на по-широк кръг от хора извън агитките си:

„Това е олицетворение на политическа импотентност, в която се търсят всякакви поводи за форма на истерия. Това не е политика, а реакция, предназначена само за техните фенски кръгове. Това няма да реши проблемите на ГЕРБ и ДПС с отварянето към обществото и към останалите политически субекти. Когато няма с кого да управляваш, защото никой не иска да управлява с теб, и да победиш на избори, какво от това„.

В предаването „Неделя 150“ Делийски допълни, че ИТН е „странен субект, чието поведение е функция на разбиранията на Слави Трифонов за себе си“.

Четете още

Избор на редактора