Студентка по право от Чехия е новата Мис Свят

Чехкинята Кристина Пишкова спечели титлата „Мис Свят 2024“ на конкурса, проведен в Индия в събота вечер, предаде Асошиейтед прес.

Победителката учи право в Карловия университет, а също и маркетинг в Австрия. Тя разкри, че има талант да рисува, свири на флейта и цигулка. Обича да се занимава с моделиране, има собствен проект, фокусиран върху обучението на деца в Танзания, обича да пътува и да открива нови страни, култури и хора, фитнес, конна езда и саморазвитие.

Ясмина Зейтун от Ливан стана първа подгласничка сред 112 участнички в надпреварата, която се проведе в индийската столица на финансите и развлеченията Мумбай.

„Да бъда коронясана за „Мис Свят“ е сбъдната мечта. За мен е голяма чест да представям страната си“, заяви победителката.

След като досегашната носителка на титлата Каролина Белявска от Полша ѝ предаде короната, чехкинята поздрави многобройната публика в конгресния център Jio World и прегърна някои от останалите участнички.

Събитието показа богатството на индийската култура, традиции, наследство, изкуства, занаяти и текстил пред голяма световна аудитория. Участниците бяха облечени с бродирани поли и блузи, а също танцуваха под звуците на популярни боливудски мелодии, отбелязва Асошиейтед прес.

Конкурсът „Мис Свят“ се завърна в Индия за първи път от 28 години. Представителката на страната Сини Шети се нареди във финалната осмица. Шест индийки са коронясвани за „Мис Свят“, като сред тях са Айшвария Рай през 1994 г. и Приянка Чопра през 2000 г.

Водещи на 71-вия конкурс за красота „Мис Свят“ бяха боливудският режисьор Каран Джохар и носителката на титлата за 2013 г. Меган Йънг от Филипините.

Четете още

Избор на редактора