Студентка по медицина е Царицата на Августиада 2023

Деветнадесетгодишната Дебора Стоянова от Стара Загора e „Царица на Августиада“ за 2023 г. Тя спечели и гласовете на публиката в онлайн надпреварата на претендентките във Фейсбук. Първа подгласничка стана Александра Милева, за втора подгласничка беше избрана Мартина Георгиева.

Дебора тази година ще бъде първи курс студентка в Тракийски университет, специалност „медицина“. Завършила е Профилираната природо-математическа гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора.

Тя се занимава активно със спорт. Тренирала е 12 години художествена гимнастика в клуб „Импала“. В момента се занимава с фитнес. Още от малка обича да чете книги. Интересува се от мода и в свободното си време гледа модни дефилета. Имат семейни лозя и всяка година участва със семейството си в гроздобера.

„Искам първо да благодаря на всички, които ме подкрепиха и са тук до мен. За мен е чест да бъда посланик на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“. Много съм горда, колкото съм горда да казвам, че съм старозагорка“, каза Дебора, след като беше избрана за Царица на Августиада.

На Античната улица в Стара Загора днес беше открито единадесетото издание на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“. По време на форума почитателите на виното ще имат възможността да опитат 250 селектирани вина. За „Царица на Августиада“ се избира млада дама, определена от журито за посланик на духа на фестивала.

Четете още

Избор на редактора