Студът уби най-малко 50 в САЩ

Най-малко 50 души са загинали тази седмица в САЩ в резултат на тежките зимни условия в страната, съобщиха властите и местни медии, цитирани от Франс прес.

Ниските температури, снеговалежите и поледицата правят пътищата особено опасни, смущават въздушния транспорт, водят до затваряне училища и оставят хиляди домакинства без ток. Милиони американци са получили предупреждение за лошо време.

Здравните власт в източния щат Тенеси съобщиха за 14 смъртни случая, причинени от тежките метеорологични условия. По данни на полицията пет жени са загинали във вторник при катастрофа на магистрала в североизточния щат Пенсилвания. Пет смъртни случая, свързани с мразовитото време, са установени в източния щат Кентъки, каза губернаторът.

Противопожарната служба в Портланд съобщи, че в северозападния щат Орегон трима души са били ударени от електрически ток, когато електропровод паднал върху автомобила им по време на снежна буря в сряда. Според уебсайта „Пауъраутидж“ (Poweroutage.us) пак в Орегон без електричество снощи са били 75 000 души, а губернаторът е обявил извънредно положение.

Лошото време е взело жертви също в щатите Илинойс, Канзас, Ню Хемпшир, Ню Йорк, Уисконсин и Вашингтон.

По данни на уебсайта „Флайтъуеър“ (Flightaware.com) са отменени 1100 полета, а 8000 други са отложени.

Очаква се в някои райони, като централните части на страната например, застудяването да продължи и през уикенда, уточнява БТА.

Четете още

Избор на редактора