Съдът върна съпругата на удушения Пейо в ареста

И двете жени – майка и дъщеря, заподозрени за убийството на Пейо Пеев, ще чакат развитието на разследването в ареста, след като Софийският апелативен съд отмени домашния арест на Габриела Славова.

Защитата на бившата дипломатка Красимира Трифонова, която е в ареста с решение на СГС, поиска тя да е под домашен арест, каквато е мярката за неотклонение на дъщеря й Габриела Славова.

От прокуратурата настояха Трифонова да остане в ареста, където да бъде върната и Славова. Според държавното обвинение, след като невръстните деца на Габриела се отглеждат от родителите на убития Пеев, е отпаднало изключителното обстоятелство – необходимостта да се грижи за двете деца, заради което СГС й определи по-лека мярка за неотклонение.

Междувременно близки и приятели на  Пейо Пеев се събраха в негова памет преди съдебното  заседание.

След като този път мярката за неотклонение беше гледана при открити врата, въпреки настояването на защитата на Красимира и Габриела мярката да се гледа закрито, за първи път успяхме да чуем и версията на бившата дипломатка.

Тя обяви, че с дъщеря й са невинни и поиска и двете да са под домашен арест. Красимира Трифонова твърди, че срещу нея и Габриела е в ход заговор, в основата на който били родителите на убития Пеев.

Намеси Велико Минков, който твърди, че е биологичен баща на бебето на Габриела, като целта на заговора била двете деца да бъдат разделени – голямото да остане при родителите на Пеев, а малкото да бъде дадено на бащата, който твърди, че е негов биологичен родител. В съдебната зала стана ясно, че от освобождаването Габриела Славова досега тя е атакувала всички институции с жалби срещу предаването на децата на родителите на убития.

Защитниците на двете жени се оплакаха от големия медиен шум по случая и призоваха Софийският апелативен съд да вземе решението си по доказателства, а не по твърденията на медиите и представители на изпълнителната власт, визирайки изказвания на МВР шефа и главния секретар. В този момент Софийският апелативен съд обявява решението си. Предстои да разберем дали Габриела Славова ще се върне в ареста или пък майка й ще излезе под домашен арест.

Четете още

Избор на редактора