Съдът оправда Бекер за невърнати борчове

Германската тенис легенда Борис Бекер беше оправдан от съда в Лондон, след като съдията сметна, че „той е направил всичко, каквото е могъл“, за да плати милионите паундове на кредиторите си, съобщи АП.

Бекер трябваше да плати на кредиторите си близо 50 милиона паунда, но съдия Никълъс Бригд каза, че би било „перверзно“ да не приключи случая, като се има предвид усилията, които е направил германецът.

„В редиците на фалиралите има такива, които „правят всичко възможно, за да осуетят запитвания на синдика“ и такива, „които са кооперативни, предоставят информация и активи“, господин Бекер определено е от вторите“, написа Бригс.

56-годишният Бекер бе върнат в Германия преди две години, след като изкара 8 месеца в затвор в Лондон за незаконно пренасяне на големи суми пари и укриване на 2,5 милиона паунда, след като е обявил фалит през 2017.

Той беше осъден в лондонски съд по четири обвинения по Закона за несъстоятелността, включително отнемане на собственост, укриване на задължения и две обвинения за неразкриване на имущество. Той беше оправдан по 25 други обвинения, включително, че не е предал трофеите си от Големия шлем и своя олимпийски златен медал на сидниците. Бекер беше осъден на 2 години и половина затвор, но бе освободен по-рано по програма за депортиране на чужденци.

Славата на Бекер започна през 1985, когато на 17 години той стана първият непоставен тенисист, който спечели титлата на „Уимбълдън“. Той стана номер 1 в света, спечели две титли на „Уимбълдън“, две на Откритото първенство на Австралия и една на Откритото първенство на САЩ.

Той се оттегли от професионалния тенис през 1999 и работи като треньор, телевизионен коментатор, инвеститор и известен покер играч, припомня БТА.

Четете още

Избор на редактора