Съпругата на убития Божанов е служител на ГДБОП

Съпругата на Мартин Божанов – Нотариуса, който беше убит показно снощи в столичния кв. „Горна баня“ е служител на ГДБОП, потвърди главният секретар на МВР Живко Коцев. Той уточни, че тя е уволнявана от ГДБОП, обжалвала е отстраняването си и е възстановена от съда на работа. В момента е в майчинство.

Днес предстои втори оглед на мястото на покушението. За момента е ясно, че със сигурност Божанов е станал жертва на стрелба с огнестрелно оръжие. Какъв тип е то и от какъв калибър, тепърва ще се уточнява.

Днес разследващите ще се опитат да установят и къде точно е бил позициониран стрелецът – в или извън комплекса, в който се е намирал Божанов.

„Открити са доказателства, относими към производството. Установени са ценни свидетели. Има предположения за мястото, откъдето е произведена стрелбата. То ще бъде огледано, за да се установи посоката на оттегляне и мястото. Близо е до комплекса и ще се установи къде е бил позициониран стрелецът. Касае се за стрелба с огнестрелно оръжие, по свидетелски показания – 2 или 3 изстрела“, посочи Живко Коцев

Той допълни и че тепърва разследващите ще проверяват миналото на жертвата и в какви скандали е бил замесен.

Четете още

Избор на редактора