Сър Елтън Джон спечели първата си награда Еми

Сър Елтън Джон спечели първата си награда Еми, което най-накрая му отреди място в ексклузивния клуб от изпълнители, спечелили награди „Еми“, „Грами“, „Оскар“ и „Тони“, предаде Би Би Си.

Концертът на живо, в който Елтън Джон казва „Сбогом“ на публиката на Dodger Stadium спечели в категорията „Най-добър вариететен специален концерт“.

Британският певец и автор на песни не можа да получи лично наградата си на церемонията в Лос Анджелис поради операция на коляното, информира.

Сериалите „Наследници“ и „Мечката“ са големите победители тази година с по шест отличия.

„Наследници“, който водеше по брой на номиниции с 27, получи престижния приз за най-добър драматичен сериал. Това е третата по рода си награда „Еми“ за сериала след 2020 и 2022 г., отбелязва Франс прес.

Ройтерс посочва, че четвъртият и последен сезон на „Наследници“ е спечелил общо шест приза.

„Мечката“ получи „Еми“ за най-добър комедиен сериал плюс в още пет категории.

Наградата за най-добър лимитиран сериал отиде при „Говеждо“.

В категориите за най-добър актьор и актриса в драматичен сериал бяха отличени съответно Киърън Кълкин за участието си в „Наследници“ и Сара Снук за ролята си в същата продукция.

Статуетките за най-добър актьор и актриса в комедиен сериал отидоха при Джеръми Алън Уайт за „Мечката“ и Куинта Брънсън за „Начално училище Абът“ .

Али Уонг беше обявена за най-добра актриса в лимитиран сериал или телевизионен филм за ролята си в „Говеждо“. В съответната категория при мъжете наградата взе Стивън Йон за изпълнението си в същата продукция.

Ебон Мос-Бакрак спечели приза за най-добър актьор в поддържаща комедийна роля за „Мечката“, а Айо Едебъри грабна статуетката за най-добра актриса в поддържаща роля за превъплъщението си в „Мечката“ .

Наградите за поддържащи роли в драматичен сериал отидоха съответно при Матю Макфадиън за превъплъщението му в „Наследници“ и при Дженифър Кулидж за ролята й в „Белият лотос“.

За поддържаща роля в лимитиран сериал или телевизионен филм с „Еми“ бяха отличени Пол Уолтър Хаузър за изпълнението си в „Черна птица“, както и Ниси Наш-Бетс за „Чудовище: Историята на Джефри Дамър“.

Водещ на церемонията, състояла се в театър „Пийкок“ в Лос Анджелис, беше актьорът Антъни Андерсън.

Победителите се избират от около 20 хиляди членове на американската Академия за телевизионни изкуства и науки. Наградите „Еми“, чието връчване беше отложено с четири месеца заради стачката на холивудските сценаристи и актьори, са смятани на телевизионните „Оскар“-и.

Четете още

Избор на редактора