С аплодисменти в Чикаго започна турнето на Христо Шопов в Америка

С аплодисменти в Чикаго, Ветровитият град, както още е известен, започна турнето на актьора Христо Шопов в  Америка. Театралният салон  в предградието Елк Гроув беше пълен отрано в очакване на моноспектакъла „Не е за телефон“.

Автори на текста са Лиза Шопова и Елин Рахнев, а изпълнението на Христо Шопов. Съвпадението във фамилиите на Лиза и Христо не е случайност. Те са познатите артисти, братът и сестрата от актьорското семейство Шопови.

Лиза, освен автор на текста, е и режисьор на спектакъла, а брат ѝ, познат най-вече като изпълнител на сериозни и драматични роли, сега представя нещо по-различно, което публиката не само забеляза, но и оцени: „Нещо ново, нещо различно. Имаше много интересни и забавни моменти…И въобще професионализма на този актьор много ми допада“, коментира Миглена Кьосева.

„За мене беше доста весело. Отразяващо българската реалност малко“, коментира на свой ред Емил Генов.

„Хубаво е да идват български театри тук….На нас ни липсват хубави български неща, български театри, българската книга“, каза и Наталия.

След Чикаго Христо Шопов ще представи моноспектакъла „Не е за телефон“ и за българите в  Бостън, Ню Йорк, Вашингтон, Лас Вегас, Торонто и Монреал.

Четете още

Избор на редактора