С обещания за посланически места Радев отказал 3-ма от ИТН да напуснат групата

Още 5-има депутати от „Има такъв народ“ са били готови да напуснат парламентарната група и подкрепят правителството, но се отказали в последния момент, научи ekspresso от източници в парламента.

Трима от тях са били разколебани от предложението на президента Румен Радев за посланически постове, твърдят запознати със скандалите в парламентарната група на партията на Слави Тифонов. Това са юристът Андрей Михайлов, доайенът Силви Кирилов и младият Иван Клисурски.

В следващите дни ще станат известни и другите двама, които дали на заден ход и са отказали да се присъединят към групата на министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев.

На Михайлов, Кирилов и Клисурски били обещавани посланически постове в дипломатическите мисии в Брюксел, Алжир и Буенос Айрес. В кулоарите на парламента се говори, че сделката трябвало да се реализира по време на служебния кабинет, който се очертава при възникалата политическа криза в страната.

Президентът се е включил в контраофанзивата, воден от стремежа си за пълно овладяване на държавата. Както ekspresso вече писа, планът на Радев бил да бъде обезглавен парламентът и да бъде свалено правителството.

„Аз не съм с никого. Аз съм за принципа. Много ясни принципи в политиката”, каза Радев, но не уточни кои са ясните принципи, които подкрепя. Днес той участва в инициативата „Три морета“ в Латвия.

Четете още

Избор на редактора