Татяна Дончева: Пеевски приключи!

Смятам, че Делян Пеевски приключи. Това каза пред БНР Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“, част от „Левицата“, и коментира:

„Това, което направи Пеевски, е нещо много голямо. Ахмед Доган не може точно така да предаде ключовете за партията“.

Според нея ДПС не се цепи, а „те така ще отцепят Пеевски и то в следващите дни, че той няма да се види и да се свърти“.

„Става дума за един етнос, който е оцелял. Те много се държат един друг, страховете им ги държат. … Няма как в една партия да се търси единение, като се начертаят разделителни линии и се обяви, кои са нашите хора и тръгнем с рогата напред срещу всички останали. Това е нещо много контрапродуктивно. … Процесите в БСП и всички формации наоколо са доста аналогични. Те са изпреварили ДПС като разпад, но това, което става в ДПС, става много бързо. Пеевски трябваше да си дава сметка, че винаги ще бъде проблемен. Това, че е първият българин, оглавил ДПС, изисква изключителен такт и разбиране за това върху какви плаващи пясъци стои. Нещо, което той не показа, това много ме изненада, смятах, че е по-интелигентен и по-гъвкав“.

„От няколко години тече процес на подновяване на българския политически живот и отстраняване на всички политици, които имат закваска от старата школа – от началото на демократичните промени. Досега процесът засегна всички стари политически партии – и левите, и десните, но без ДПС“, коментира още Дончева.

Татяна Дончева изказа мнение, че Бойко Борисов има малко депутати, за да диктува нещата, а с ДПС е можело да се състави правителство:

„Ще се превъртят трите мандата и ще отидем на нови избори. Междувременно очакваме решение на КС за промените“.

Четете още

Избор на редактора