Тафров първи на вътрешния вот на Да, България

Стефан Тафров, Алина Добрева и Елисавета Белобрадова са тримата кандидати за евродепутати, получили най-висок резултат от вътрешнопартийния вот на „Да, България“, съобщиха от партията.

Членовете на партията гласуваха в рамките на три дни чрез електронно приложение и по пощата за предпочитаните си кандидати, като вотът им ще определи подредбата в окончателните листи за европейските избори на 9 юни, които ще се проведат заедно с вота за български парламент.

Стефан Тафров е съосновател на СДС и в. „Демокрация“. Бил е външнополитически съветник на президента Желев, два пъти зам.-министър на външните работи, посланик на България в Италия, Великобритания, Франция и два пъти в ООН, включително по време на членството на страната ни в Съвета за сигурност на ООН.

Алина Добрева е експерт в Изследователския център на Европейския парламент по тема бюджет. Учила е и работила в Унгария, Англия, Италия и Белгия. Участвала е в кампаниите за електронно гласуване и гласуване зад граница. Учредител е на „Да, България“ и член на Националния съвет.

Елисавета Белобрадова е завършила право в Софийския университет, профил международни отношения. Социален предприемач, специалист по медиен маркетинг и артист. Народен представител от „Да, България“ в последните четири парламента. Съосновател на популярната в социалните мрежи платформа „Майко мила“.

Пълната класация, направена от членовете на „Да, България“:

Стефан Тафров
Алина Добрева
Елисавета Белобрадова
Димитър Димитров
Силвия Атипова
Богомил Георгиев
Дилян Манолов
Мирослав Дачев
Живко Димов

Четете още

Избор на редактора