Тейлър Суифт с нови рекорди в Спотифай

Певицата Тейлър Суифт продължава да създава история, след като постави нови рекорди в платформата Спотифай в петък, съобщи БТА, позовавайки се на ДПА/Пи Ей мидия.

Преиздадената й продукция „1989“, която излезе на пазара на 27 октомври, петък, се превърна в най-стриймвания албум в рамките на ден в Спотифай от началото на годината, обявиха оттам в социалната мрежа Екс (доскоро известна под името Туитър).

Суифт постави и еднодневен рекорд за най-стриймван изпълнител в 15-годишната платформа.

Албумът „1989“ е новата версия на продукцията на Тейлър Суифт от 2014 г., която включва и хита „Shake It Off“. Оригиналът е продаден в девет милиона копия в САЩ и спечели награда „Грами“ за албум на годината.

Новата версия съдържа 13 песни от оригинала плюс пет неиздавани досега парчета.

Певицата презаписва ранните си албуми от 2021 г. насам, след продажбата на предишния й лейбъл „Big Machine Records“ на музикалния мениджър Скутър Браун. Така той се сдоби с правата върху творбите на Суифт, което му позволява да печели, като ги лицензира за използване в телевизионни предавания, реклами и филми. Тя не успя за откупи правата за продукциите си от Браун, с когото има сериозни спорове, припомня ДПА.

Четете още

Избор на редактора