Телата на 5-ма заложници са открити в тунелите в Газа

Израелски военнослужещи са извадили телата на петима отвлечени заложници от мрежата от тунели в ивицата Газа, съобщи вчера говорител на Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ), предаде ДПА.

Според изявлението на ЦАХАЛ останките на мъжете и жените, отвлечени от Израел на 7 октомври от палестински бойци, са били открити в много обширна и дълбока система от тунели в района под бежанския лагер „Джабалия“ в северната част на ивицата Газа.

Израелският в. „Джерусалем пост“ уточнява, че две от телата са били намерени преди две седмици, а други три – няколко дни по-късно.

Мрежата от тунели е служила за команден център на палестинското ислямистко движение „Хамас“, се казва в изявлението на Израелските сили за отбрана.

Според ЦАХАЛ нападенията срещу Израел от 7 октомври също са били координирани от мрежата от тунели.

По данни на Израелските сили за отбрана системата от тунели се е състояла от две нива – едно на дълбочина около 10 метра и друго на няколко десетки метра по-надолу под земята.

Преди да унищожат системата, израелските сили са открили в тунелите оръжия, оборудване за производство на оръжия и жилищни помещения. ЦАХАЛ разпространи видеокадри, за които твърди, че преди това са били записани в подземната мрежа от тунели, уточнява БТА.

Четете още

Избор на редактора