Терзиев дава на прокурор Завода за боклук

Докладът от възложения от мен одит на Столичното предприятие за третиране на отпадъци крещи безстопанственост. Това написа във фейсбук столичният кмет Васил Терзиев.

„Безстопанственост – като груба небрежност по отношение на активите на предприятието и пилеенето на средствата му, зле написани проектни задания при строителството, липса на оперативен контрол и контрол по изпълнението, липса на контрол, раздаване на абсолютно нелогични и незаслужени бонуси спрямо резултатите и скарано с икономическата логика утежняване на финансовото положение на предприятието.“, обяснява кметът на София.

„За всичко това трябва да бъде потърсена отговорност. За това днес изпратих доклада от проверката към Софийската градска прокуратура за последващи действия по компетентност. От тук нататък решението за следващите стъпки е в ръцете на прокуратурата.“, категоричен е той.

„Утре ще представим детайлните подробности, които докладът на вътрешния одит повдигат, и ще го публикуваме в неговата цялост.“, допълва той.

„Това не означава, че ще спрем дотук. Продължаваме с проверките и разкриването на лоши практики. Едновременно с това въвеждаме мерки, за да приведем завода в нормален и ефективен режим на работа.“, пише още столичният кмет.

Четете още

Избор на редактора