Терзиев иска нов главен архитект на София

Кметът на София Васил Терзиев иска нов главен архитект на столицата на мястото на арх. Здравко Здравков, който бе избран на поста през 2016 г. Смятаме да проведем конкурс по-нататък във времето, когато приемем новата организационна структура на общината, заяви кметът пред Нова.

По повод избора на временен председател на Столичния общински съвет и шефове на комисиите, от които ПП-ДБ-СС получи само една, той беше категоричен, че „е бил направен опит да има спирачка за всичко, което ние правим”. „Това, което няма да чуете от мен, е да се оправдавам и да казвам колко е трудно. Това са даденостите. Работим с инструментите, които имаме. И преди съм казвал, че кметът не е генерал без армия и не е безгласна буква”, посочи той.

И допълни: „Дори да не ни е лесно, ние пак имаме инструменти. Кметът има трибуна. Когато една идея е добра и е обоснована, ще се наложи на другата страна да обяснява защо я бламира. Прозрачността лекува най-добре всички недъзи. Това, което можем да направим, е да даваме гласност. Някои идеи ще се реализират по-трудно, отколкото би ни се искало, но вярвам, че крайният резултат ще е положителен. Защото ще има по-голяма прозрачност в това, което прави общината”.

Четете още

Избор на редактора