Тесла изтегля близо 4000 електрически пикапа с повреда

Американската автомобилостроителна комапния „Тесла“ (Tesla) изтегля 3878 от своите електрически пикапи „2024 Сайбъртрък“ (2024 Cybertruck) заради технически проблем, предаде Асошиейтед прес.

Тесла“ е установила, че педалът за ускоряване на част от електрическите й пикапи може да „заседне“, когато бъде натиснат от шофьора на превозното средство и то да започне да се ускорява неконтролируемо. Това може да увеличи риска от катастрофи.

В документи, депозирани от „Тесла“ в Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ (National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA), се посочва, че „е възможно тампонът на педала за ускоряване да се размести и да бъде захванат от вътрешната облицовка“.

Дефектните механизми на педалите за ускоряване на пикапите, които се изтеглят, ще бъдат сменени или ремонтирани, като „Тесла“ няма да се изисква от собствениците им да плащат, посочва АП.

До началото на тази седмица американската автомобилостроителна компания, управлявана от милиардера Илон Мъск, „няма информация за катастрофи, наранявания или смъртни случаи, свързани с проблема“.

От средата на тази седмица на новите пикапи „Сайбъртрък“ вече се монтират нови механизми, се посочва в съобщение на Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ, съобщава БТА.

Четете още

Избор на редактора