Тийнейджър почина, след като яде лютив чипс

14-годишен тийнейджър от САЩ почина, след като изяде пакет супер лютив чип. Майката на Харис Уолобах е извикана в училището на сина си в петък. Оттам обяснили, че детето е припаднало, пише Би Би Си.

“Казаха ми, че синът ми е припаднал, след като е изял чипс, който му е дал негов приятел. Когато отидох там, той лежеше и аз попитах „какъв чипс яде?“, а след това видях опаковката на Paqui 2023 One Chip Challenge”, разказва жената.

Тя прибира сина си вкъщи и по-късно го кара в Спешното отделение, където детето умира.

„Беше здрав, нямаше алергии“, споделя баща му Амос Уолобах.

Причината за смъртта все още не е ясна. Предстои аутопсия, след което ще бъде издадена експертиза. Има данни, че в щати като Калифорния, Тексас и Алабама има хоспитализации след употребата на чипса.

Въпросният чипс е известен с предизвикателството One Chip Challenge от 2016 г. Чипсът се продава в черна кутия с формата на ковчег.

Производителят на чипса твърди, че закуската е направена от най-лютите чушки, които са налични на пазара.

В социалните мрежи младежи се насърчават да изядат целия пакет чипс, а след това да изчакат възможно най-дълго преди да пият или ядат нещо друго. Необходимо е и реакциите им от преживяното да бъдат публикувани след това.

Продуктът се продава онлайн в САЩ, Великобритания, Европа, Близкия изток и Африка. Онлайн магазините Amazon и eBay след смъртта на тийнейджъра спряха да продават чипса.

Компанията, която произвежда чипса Paqui също разреши продуктът им да бъде свален от пазара. От там подчертаха, че предизвикателството, което и самите те рекламират, е „предназначено само за възрастни“, а не за хора със съпътстващи здравословни проблеми или алергии.

Четете още

Избор на редактора