Той е 19-годишен, а живее сякаш е 1940-а

Калъм Гръб е само на 19 години, но живее като през 40-те години на миналия век.

Почти всичко, което притежава, е от този период, включително и дрехите му – кара кола от 1938 г., използва само телефон от 40-те години и кара велосипед от 1952 година, пише BBC.

„Шегувам се с приятели, че това е повече от мания“, казва Граб.

Той е толкова старомоден, че колата му е с 10 години по-стара от баба му Ан, с която той живее от 12-годишен в Къркалди, Шотландия, недалеч от Единбург. И докато 75-годишната Ан използва редовно мобилен телефон, внукът й дори не притежава такъв.

„Не съм добър с технологиите, казва Калъм. – Бях принуден да имам лаптоп заради колежа – мразя го.“

На четирийсет години той се влюбва в историята на 40-те години през първата си година в гимназията.  Сега колекционира всичко, свързано с този период, като лампи и ретро грамофони, на които слуша музика от ония времена – Франк Синатра, Вера Лин и Ан Шелтън.

Последното попълнение в колекцията на Калъм е кола Austin Cambridge от 1938 г., която той нарече Poppy. Той спестявал за тази покупка от 13-годишен.

„Той дойде при мен един ден и каза, че иска тази кола, казва майка му Клеър.- „Не мислех, че наистина ще се случи. Той купи колата за £7000 в началото на ноември от мъж, когото срещна, докато посещаваше музея.

Заедно с колата той получава оригиналния документ, в който се посочва, че през 1938 г. тя е струвала £215, което се равнява на £18 000 днес.

„Чувствате се сякаш сте се върнали назад във времето, особено ако карате по стари селски пътища,“ споделя странникът.

Четете още

Избор на редактора