Той изчезна преди 6 г. в Испания, откриха го във Франция

17-годишно британско момче от Олдъм, което изчезна в Испания през 2017 г., е намерено във Франция, съобщи BBC, позовавайки се на местните власти.

Алекс Бати беше открит в град Ревел, източно от Тулуза, рано сутринта в сряда.

Прокуратурата в Тулуза каза пред BBC, че семейството е потвърдило самоличността на тийнейджъра.

Алекс беше в неизвестност от шест години, след като отиде на почивка с майка си и дядо си.  И двамата се издирват във връзка с изчезването му.

В момента Алекс е под грижите на социалните служби в очакване на пристигането на британската полиция и консулския персонал, които са на път да го върнат обратно в Англия.

Полицейски източник съобщи, че момчето е било отведено в полицейски участък от загрижен шофьор, който го забелязал да върви по път в подножието на Пиренеите.

Момчето каза, че е било във Франция от две години, каза източникът от полицията, добавяйки, че прилича на последната известна снимка на Алекс.

Той е в добро здраве и не каза, че е бил малтретиран по някакъв начин, уточняват от полицията.

Неговата баба – и законен настойник – Сюзън Каруана каза пред BBC през 2018 г. , че предполага, че майката на Алекс Мелани Бати и дядото Дейвид Бати са го отвели да живее с духовна общност в Мароко. Тя каза, че по това време те са търсили алтернативен начин на живот и не са искали Алекс да ходи на училище.

Четете още

Избор на редактора